Smarta twisten – för att piffa upp dina våfflor

Sommaren är kommen och varför inte bjuda över vännerna på en härlig brunch med smarriga våfflor med Rocky Mountain Original Mini Marshmallows? Marshmallow-våfflan är en perfekt kombination av krispigt och kladdigt när både choklad och marshmallows gömmer sig i smeten. Inte nog med det, den goda marshmallowsåsen som du serverar våfflorna med blir som grädden på moset.

Sommarperioden är äntligen här och med den kommer soliga helger och härliga bruncher tillsammans med nära och kära. Kanske vill du överraska din partner med en mysig brunch redan till helgen? Eller varför inte bjuda hem dina närmsta vänner? Så här enkelt gör du Marshmallow-våfflan med Rocky Mountain Original Mini Marshmallows (helt fria från gluten) – på bara 25 minuter.

För 4 portioner

Ingredienser:

Våfflor
125 g smör eller margarin
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk bakpulver
2 dl iskallt mineralvatten
100 g grovhackad choklad
3/4 dl Rocky Mountain Original Mini Marshmallows

Marshmallowsås
3 dl Rocky Mountain Original Mini Marshmallows
1 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Smält matfettet och låt det svalna
  2. Vispa samman mjölk, ägg och bakpulver till en slät smet. Rör sedan ner matfett och vatten.
  3. Rör i den hackade chokladen och dina Rocky Mountain Original Mini Marshmallows i smeten.
  4. Nu kan du börja med marshmallowsåsen där alla ingredienser smällts i en skål över vattenbad och rörs ihop till en sås.
  5. Låt såsen stå medans du hettar upp våffeljärnet.
  6. Smörj våffeljärnet och börja sedan grädda våfflorna.
  7. Lägg dem sedan på ett galler så håller de sig frasiga.
  8. Servera med marshmallowsåsen och en massa goda bär. Hoppas det smakar!

canditlogo

Candit AB
Verkstadsgatan 3
441 57 Alingsås

Tel: +46 (0)322-665490
Fax: +46 (0)322-671515
Mail: info@candit.se