Efterrättstipset: Bjud på Marshmallows-cheesecake

Cheesecake har blivit en riktigt uppskattad efterrätt som är enkel att göra och perfekt när du ska bjuda på fika eller dessert i sommar. Med Rocky Mountain Original Mini Marshmallows både i smeten och på toppen kan denna cheesecake bli din och gästernas nya favorit.

Är det din tur att bjuda kompisarna på middag? Bjud på en efterrätt som är lika enkel för dig att göra som god för dem att äta. En god cheesecake med Rocky Mountain Original Mini Marshmallows (helt fria från gluten) smakar lika gott när den serveras efter några dagar så genom att göra den redan under tiden du kollar på favoritserien ikväll, så har du en massa tid att förbereda varmrätten i helgen. 

Så här gör du den kladdiga Marshmallows-Cheesecaken på bara 90 minuter. 

Tillagningstid: 90 min
Ugn 170° grader

Ingredienser:

Botten
150 g digestivekex
50 g smält smör

Fyllning
400 g naturell färskost
1 dl strösocker
4 st ägg
1 tsk vaniljsocker
2 dl Rocky Mountain Original Mini Marshmallows
200 g grovhackad choklad
5 st grovhackade digestivekex

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 170°.
  2. Krossa digistivekexen och blanda smulorna med det smälta smöret. Fördela och tryck ut smulblandningen i en from (22-23 cm i diameter) och grädda i ugnen i 10 min.
  3. Medan botten står i ugnen rör du ihop färskost, socker och vaniljsocker till en slät smet.
  4. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
  5. Blanda sedan ner hälften av Rocky Mountain Original Mini Marshmallows, hälften av den hackade chokladen och hälften av digestivekexen.
  6. Häll smeten över den bakade botten och fördela sedan resten av chokladen, digestivekexen och dina Rocky Mountain Original Mini Marshmallows över cheesecaken som topping.
  7. Ställ in kakan i ugnen och grädda i 60 minuter. När den är klar låter du den svalna och försvarar den sedan i kylskåpet alternativt frysen tills gästerna anländer. Ha en trevlig kväll!

canditlogo

Candit AB
Verkstadsgatan 3
441 57 Alingsås

Tel: +46 (0)322-665490
Fax: +46 (0)322-671515
Mail: info@candit.se