Smarta twisten – för att piffa upp dina våfflor
Sommaren är kommen och varför inte bjuda över vännerna på en härlig brunch med smarriga våfflor med Rocky Mountain Original Mini Marshmallows? Marshmallow-våfflan är en perfekt kombination av krispigt och kladdigt när både choklad och marshmallows gömmer sig i smeten. Inte nog med det, den goda marshmallowsåsen som du serverar våfflorna med blir som grädden på moset.
Sommarperioden är äntligen här och med den kommer soliga helger och härliga bruncher tillsammans med nära och kära. Kanske vill du överraska din partner med en mysig brunch redan till helgen? Eller varför inte bjuda hem dina närmsta vänner? Så här enkelt gör du Marshmallow-våfflan med Rocky Mountain Original Mini Marshmallows (helt fria från gluten) – på bara 25 minuter.
För 4 portioner
Ingredienser:
Våfflor
125 g smör eller margarin
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk bakpulver
2 dl iskallt mineralvatten
100 g grovhackad choklad
3/4 dl Rocky Mountain Original Mini Marshmallows
Marshmallowsås
3 dl Rocky Mountain Original Mini Marshmallows
1 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
- Smält matfettet och låt det svalna
- Vispa samman mjölk, ägg och bakpulver till en slät smet. Rör sedan ner matfett och vatten.
- Rör i den hackade chokladen och dina Rocky Mountain Original Mini Marshmallows i smeten.
- Nu kan du börja med marshmallowsåsen där alla ingredienser smällts i en skål över vattenbad och rörs ihop till en sås.
- Låt såsen stå medans du hettar upp våffeljärnet.
- Smörj våffeljärnet och börja sedan grädda våfflorna.
- Lägg dem sedan på ett galler så håller de sig frasiga.
- Servera med marshmallowsåsen och en massa goda bär. Hoppas det smakar!
Candit AB
Verkstadsgatan 3
441 57 Alingsås
Tel: +46 (0)322-665490
Fax: +46 (0)322-671515
Mail: info@candit.se

Nygammal godisnyhet hyllas av lakritsälskare: ”Underskattat!”
Candit Är du lakritsfrälst? Då är Candits godisnyhet något för dig – åtminstone om vi frågar Veronica, 25, och Henrik, 32, som fick testa nyheten.

Här är godiset du inte ska missa i godishyllan
Candit "Jag skulle vilja säga att smaken var identisk med det gamla receptet – och konsistensen var mjuk, också precis som originalet"

Smaktestaren om svenska vingummit: ”Smakar precis som originalet”
Candit Vem har lyckats komma närmast originalet smakmässigt? Här säger godistestarna Theresia Oscarsson och Michael Lundström sitt.