Nygammal godisnyhet hyllas av lakritsälskare: ”Underskattat!”

Är du lakritsfrälst? Då är Candits godisnyhet något för dig – åtminstone om vi frågar Veronica, 25, och Henrik, 32, som fick testa nyheten: En godispåse med lakritskonfekt som bjuder på livliga smakkombinationer med lakrits som bas.

Lakritskonfekt skulle enkelt kunna beskrivas som en klassisk engelsk godisblandning med mjuka, sega och smaksatta lakritsgodisar. Med andra ord ett måste i godishyllan för den lakritstokige. Bara i Sverige konsumerar varje person årligen ett kilo lakritskonfekt – och häromveckan släppte Candit en svensk version av klassikern och breddar därmed sin godisfamilj efter den senaste godissuccén med Skåne Konfektyrers English Winegums.

Vi lät Veronica, 25, och Henrik, 32, testa nyheten.

– Min spontana tanke var att det är ett godis som mormor och morfar har hemma. Men det här är gott. De smakar sötlakrits med hallon, citron och kokos. Jag skulle vilja säga att om du är en lakritsälskare, då är det här ett traditionellt godis som aldrig går ur tiden, säger Veronica.

Även konsistensen hyllas.

– Den här med citronsmak är mjuk, den är mysig att tugga på. Inte för hård, inte för mjuk. Vissa äter ju bara för konsistensen.

Vill du också testa lakritskonfekten från Skåne Konfektyrer? Här kan du köpa det!

”Det är underskattat”
Henrik beskriver godiset som en klassiker.

– Det är svårt att beskriva det men för mig är det här en klassiker, jag älskar det. Det första jag tänker på är lakrits – och England. Jag skulle också säga att jag vet att den äldre generationen har en förkärlek till det. Men det är en myt att det bara skulle vara för dem, vi har samma smaklökar, säger han.
– Det är faktiskt underskattat, avslutar Veronica.

canditlogo

Candit AB
Verkstadsgatan 3
441 57 Alingsås

Tel: +46 (0)322-665490
Fax: +46 (0)322-671515
Mail: info@candit.se