Här är godiset du inte ska missa i godishyllan

Vad har en given plats i din godispåse? För Andrea, 32, är svaret vingummin. Här avslöjar hon vilket vingummi som lever upp till den brittiska godistillverkarens vingummin vars recept, till många godisälskares förfäran, ändrades för ett antal år sedan.

– Jag skulle vilja säga att smaken var identisk med det gamla receptet, säger hon.

Svenskarna sägs äta mest godis i världen – helst en godispåse varje helg. Det blir i snitt 14 kilo godis per år och gör att svenskarna kan tituleras som ett godisälskande folk. Vad vi lägger ner i påsen skiljer sig dock åt och valen är många. Choklad, salt, gelé, lakrits, skum. Sött, salt, surt.

Andrea, 32, är en av de som helst hittar vingummin i sin godispåse. Just vingummin har den senaste tiden varit omdebatterat i godisvärlden sedan den brittiska stortillverkaren av vingummin ändrade sitt klassiska recept. Men enligt Andrea finns det ett svenskt vingummi som motsvarar klassikern; Skåne Konfektyrers English Winegums.

– Jag skulle vilja säga att smaken var identiskt med det gamla receptet – och konsistensen var mjuk, också precis som originalet, säger hon.

Vill du också testa vingummit från Skåne Konfektyrer? Här kan du köpa det

”Vingummit har blivit populärt”
Andrea är inte ensam om att hylla det svenska vingummit. En matbloggare med drygt 300 000 följare har även nyligen hyllat Skåne Konfektyrers English Winegums i en av sina mediekanaler. Tillverkaren mottar hyllningarna med glädje.

– Det är jätteroligt att vingummit har blivit så populärt. Nu har vi dessutom lanserat en snygg påse så fokus på vingummit är stort från många håll, säger Ralph Lindelöf på Candit.

Har du missat vingummit i godishyllan? Här hittar du det!

canditlogo

Candit AB
Verkstadsgatan 3
441 57 Alingsås

Tel: +46 (0)322-665490
Fax: +46 (0)322-671515
Mail: info@candit.se