Recept: Amerikanska pannkakor med marshmallowkräm
Pannkakor går alltid hem oavsett om det vankas frukost, lunch eller middag. Ofta serverar vi klassikern med sylt, grädde eller kanske socker. Vad sägs om att uppgradera pannkakorna till amerikanska pannkakor – med en smarrig marshmallowkräm av Rocky Mountain Original Mini Marshmallows?
Nygräddade pannkakor är inte bara gott – det är också väldigt enkla att göra. Dessutom passar klassikern som ersättare till vilken måltid som helst, för unga men också äldre och oavsett om det är sommar eller vinter. För den som vill servera sina pannkakor med en twist är det här det rätta receptet – amerikanska pannkakor fyllda med en marshmallowkräm gjord av Rocky Mountain Original Mini Marshmallows.
Vill du göra receptet helt glutenfritt? Byt ut ingredienserna till glutenfria alternativ – här hittar du dessutom glutenfria amerikanska originalmarshmallows!
Amerikanska pannkakor med marshmallowkräm
10-12 pannkakor
Ingredienser
Amerikanska pannkakor:
1 ägg
2 dl filmmjölk
2 tsk bakpulver
1 msk socker
½ tsk salt
2 msk margarin eller smör
Marshmallowsås:
200 gram Rocky Mountain Original Mini Marshmallows
50 gram smör
5 dl vispgrädde
1 dl socker
Så här gör du:
1. Vispa ägg med filmjölk
2. Tillsätt bakpulver, socker, salt
3. Smält matfettet och rör ner i smeten
4. Grädda pannkakorna på svag värme
5. Dags för marshmallowsåsen! Smält Rocky Mountain Original Mini Marshmallows med smör över ett vattenbad tills det har blivit till en jämn sås
6. Rör därefter ner den vispade grädden med socker.
7. I takt med att pannkakorna blir klara – bred på marshmallowkrämen, vik ihop dem – och njut!
Candit AB
Verkstadsgatan 3
441 57 Alingsås
Tel: +46 (0)322-665490
Fax: +46 (0)322-671515
Mail: info@candit.se
Nygammal godisnyhet hyllas av lakritsälskare: ”Underskattat!”
Candit Är du lakritsfrälst? Då är Candits godisnyhet något för dig – åtminstone om vi frågar Veronica, 25, och Henrik, 32, som fick testa nyheten.
Här är godiset du inte ska missa i godishyllan
Candit "Jag skulle vilja säga att smaken var identisk med det gamla receptet – och konsistensen var mjuk, också precis som originalet"
Smaktestaren om svenska vingummit: ”Smakar precis som originalet”
Candit Vem har lyckats komma närmast originalet smakmässigt? Här säger godistestarna Theresia Oscarsson och Michael Lundström sitt.