Smakpanelen om det svenska vingummit: ”Full pott”

För vingummifantaster var det en smärre sorg när det brittiska originalet häromåret plötsligt ändrade receptet på sina vingummin. Men smaksorgen var kortvarig – vingummit från Skåne Konfektyrer sägs leva upp till klassikern. Vi lät vår smakpanel testa.

För tre år sedan ändrade den brittiska godismakaren sitt recept för det klassiska och av många älskade vingummit. Det skapade en livlig debatt – men nu kan du köpa ”riktigt vingummi” igen. Åtminstone om vi frågar vår smakpanel som fick testa vingummit från Skåne Konfektyrer – utan att veta vilken godistillverkare som signerat påsen. En av dessa var Andrea Nilsson, 32.
– Jag har alltid älskat vingummin, det har alltid varit en av mina favoritgodisar, men när jag testade det nya receptet var det helt annorlunda. Allt som var gott med det gamla var borta. Det var trist, man kunde bara undra varför de valde att lägga ner ett vinnande koncept, säger hon och fortsätter:
– Jag testade den svarta först, det är min favorit, och jag skulle vilja säga att smaken var identiskt med det gamla receptet – och konsistensen var mjuk, också precis som originalet.


Skåne Konfektyrer English Winegums och Skåne Konfektyrer Sour English Winegums

”Precis som originalet”
Victor Augustsson, 24, och Stina Larsen, 21, fick också testa vingummit från Skåne Konfektyrer och instämmer båda med Andrea.
– Jag har smakat många godissorter och det här är det första som smakar frukt på riktigt, utan massa konserveringsmedel, säger Stina.
– Både de vanliga och sura smakar precis som originalet. Det enda jag skulle vilja ändra, eller snarare lägga till, är en tredje variant som är ännu surare. Annars får dessa full pott på alla nivåer, avslutar Victor.

Vill du också testa vingummit från Skåne Konfektyrer? Här kan du köpa det

canditlogo

Candit AB
Verkstadsgatan 3
441 57 Alingsås

Tel: +46 (0)322-665490
Fax: +46 (0)322-671515
Mail: info@candit.se