Smaktestaren om svenska vingummit: ”Smakar precis som originalet”

När receptet på vingummin ändrades för drygt tre år sedan rasade godisälskare världen över. Sedan dess har många alternativ dykt upp i godishyllan – men har någon lyckats komma närmare originalet smakmässigt? Här säger godistestarna Theresia Oscarsson och Michael Lundström sitt.

Det var bara för något år sedan som en populär sociala medier-profil hyllade Skåne Konfektyrers English Winegums i en av sina mediakanaler. Sedan dess har hyllningarna inte låtit vänta på sig.

Konfektyrföretaget Skåne Konfektyrer har godis från hela världen. I utvalda butiker runtom i landet hittar du deras vingummin men också allt från klassiska marshmallows till klubbor, choklad och smågodis.
– Det är jätteroligt att vingummit har blivit så populärt. Nu har vi dessutom lanserat en snygg påse så fokus på vingummit är stort från många håll, säger Ralph Lindelöf på Candit.

”Smakar som de gamla”
En av de som testat Skåne Konfektyrers English Winegums är Theresia Oscarsson, 29.
– De hade en perfekt balans mellan syrlighet och fruktsmak. Dessutom hade de ett bra stuns. De smakar precis som jag minns de gamla, säger hon.

”Ännu godare än förlagan”
Även Michael Lundström, 47, har testat det syrliga vingummit och beskriver även han en smakupplevelse i likhet med originalet.
– Den var en härligt syrlig och fräsch upplevelse med en autentisk fruktsmak. Jag tror nog faktiskt att de var ännu godare än förlagan och andra kända vingummin på marknaden. Det enda jag undrar är varför det är så få svarta godisar i påsen, det är min absoluta favorit, men jag kommer absolut köpa de igen, avslutar han.

canditlogo

Candit AB
Verkstadsgatan 3
441 57 Alingsås

Tel: +46 (0)322-665490
Fax: +46 (0)322-671515
Mail: info@candit.se